Андрій Білецький з Нацкорпусом провів масштабний марш патріотів у Києві: владі висунули чіткі вимоги

14 жовтня, за ініціативи Національного Корпусу та участі цілої низки патріотичних сил і громадських організацій у Києві відбувся масштабний марш.

Учасники ходи пройшли центральними вулицями міста, скандуючи гасла: «Одна, єдина, соборна Україна!» «Слава Героям української нації!», «Україна понад усе!», «Свободу харківським патріотам!» та «Слава Україні!». Про це пише Знай.юа.

 

 
 

Подія розпочалась мітингом біля пам’ятника Шевченку, під час якого лідер Нацкорпусу Андрій Білецький наголосив на тому, що 14 жовтня має бути «не просто датою в календарі, а живим нагадуванням принципу захисника».

 

«Влада зливає землі, бійців, передову, забороняючи солдатам стріляти. На наших вулицях, користуючись величезним фінансовим ресурсом Росії, з’явились загони ватників, відвертої п’ятої колони, зрадників країни, які в 2014-му намагались знищити нашу незалежність, поставити нашу країну на коліна. Ми повинні захистити країну», – заявив він.

 

 

На Майдані Незалежності учасники маршу вшанувавши пам’ять захисників України хвилиною мовчання і попрямували до Офісу президента, де патріоти звернулись до влади.

У Нацкорпусі повідомили, що однією з ключових вимог, з якими сьогодні на Банкову прийшли учасники маршу, – ухвалення зaкону «Про захист укрaїнської дeржавності від кoлабораціонізму», адже в країні, що 7 рік веде війну, досі немає жодних запобіжників щодо диверсійної діяльності проросійських сил.

 

Також патріоти закликали президента звільнити Генпрокурора Венедіктову. За словами керівника Центрального штабу Нацкорпусу Максима Жоріна, Венедіктова займається фабрикуванням справ проти патріотів. Він нагадав присутнім про справу «харківських робінгудів».

 
 

«Зараз 15 хлопців знаходяться за гратами за те, що не змогли спокійно спостерігати, як Медведчук і Кива відроджують «оплоти» і вербують по всій Україні беркутівців та інших відморозків. Тому ми вимагаємо припинити переслідування всіх патріотів і нарешті зайнятись антиукраїнською діяльністю п’ятої колони всередині країни», – наголосив представник Нацкорпусу.

Нагадаємо, що 14 жовтня в Україні відзначають День захисника, річницю створення Української повстанської армії, День українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці.

 
 

peredplata