Реджеп Ердоган у телефонній розмові з Путіним виступив за рішуче (силове) вирішення питання у Азербайджані

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:
-Щойно!
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган щойно завершив телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.
В ході бесіди були обговорені кроки, спрямовані на зміцнення відносин між Туреччиною і Росією, а також розглянуто азербайджано-вірменськe питання, становище в Сирії та Лівії.
Заявивши, що Вірменія, яка викликала нову кризу, напавши на азербайджанські землі, намагається зробити свою майже 30-річну окупацію постійною, президент Ердоган зазначив, що Туреччина в рамках свого статусу в Мінській групі і y двосторонніх відносинах виступає за рішуче вирішення питання у Азербайджані.
Президент Ердоган також підкреслив, що необхідно зберегти імпульс, набутий в процесі політичного врегулювання сирійської кризи.
P.S. Сподіваюся, усім зрозуміла фраза Реджепа Ердогана про “рішуче вирішення” питання у Азербайджані. Йдеться не про “дипломатичне, мирне вирішення” проблеми 30-річної окупації Вірменією територій Азербайджану, а “рішуче, стійке, сильне (силове)… рішення”. Дивно, що Володимир Путін няк на це своєму турецькому колезі не заперечив. Таким чином Ердоган і Путін благословили війну в НКР,a прем’єр Вірменії Ніколь Пашинян потрапив у хитру і смертельну пастку.
А тим часом Азербайджан вперше відкрито оголосив, що завдав удару по території Республіки Вірменія – по далекобійним ракетним установкам “Ельбрус” біля кордону з Азербайджаном. Це може бути початком нової фази у війні.
У той же час президент Азербайджану Ільхам Алієв оголосив про взяття ще восьми сіл на південній ділянці фронту, а керівники Вірменії і самопроголошеної НКР (Нагірно-Карабахської республіки) визнали, що противник за час перемир’я зумів просунутися вперед.
Зображення може містити: 1 особа, костюм та текст
 
 
 
 
 
 

peredplata