Туреччина без вагань введе свої війська в Карабах, якщо про це офіційно попросить Баку.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:
-Про це двадцять першого жовтня під час інтерв’ю телеканалу CNN Turk заявив віце-президент Туреччини Фуат Октай. Він також повідомив, що Анкара готова до військового втручання в тридцятирічний конфлікт в Нагірному Карабаcі, який розгорівся з новою силою. Фуат Октай зазначив, що війська Туреччини увійдуть в Карабах для надання допомоги Азербайджанській стороні без будь-яких вагань. Але для цього існує одна умова. Йдеться про офіційний запит від Баку. Віце-президент підтримав зусилля Азербайджану зі звільнення своїх територій і пообіцяв подальшу підтримку.
Крім того, віце-президент Туреччини Фуат Октай досить різко висловився про Мінської групи Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ). Фуат Октай підкреслив, що даний формат переговорів показав власну повну безсилість у вирішенні конфлікту в Нагірному Карабасі.
Щоб краще розуміти рівень, значимість і впливовість віце-президента Туреччини Фуата Октайя, слід знати, що це друга особа в Туреччині після Реджепа Ердогана. Віце-президент Туреччини – цe посадa, яка була заснована після конституційної реформи 2017 року. У 2018 році посаду Прем’єр-міністра країни була скасована, а віце-президент став заступником Президента. Віце-президент Туреччини є другим за значимістю конституційним постом в Туреччині після Президента.
P.S. А тим часом Азербайджан повністю відновив контроль над своїм кордоном з Іраном!
Зображення може містити: 1 особа, костюм
 
 
 
 
 
 

peredplata