Вірмени масово залишають Нагірний Карабах, залишаючи за собою згарища своїх домівок

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:
-Вірмени, котрі проживали в прилеглих до Нагорнo Карабахy районах і які невдовзі повинні перейти під контроль Азербайджану, масового біжать звідти і спалюють до тла свої будинки аби вони не потрапили в руки нових господарів.
Історія має властивість мститись. Ранньої навесни 1993 року вірменські формування з боями зайняли територію Нагірного Карабаху. Тоді азербайджанське населення бігло, бігло через високий Муровдагскій хребет, в мороз, багато азербайджанців замерзли на смерть, а вірмени почали методично знищувати їх кинуті житла, як вони це зробили і в інших зайнятих районах власне Азербайджану.
Тепер прийшла черга вірмен терміново евакуюватися на свою велику батьківщину.
По дорозі, що веде через Кельбаджарський район у Вірменію, один за іншим йдуть вантажівки, забиті домашнім скарбом, аж до асфальту просіли легковика з прив’язаними до дахів диванами і холодильниками, бредуть рідкісні стада корів і овець – їх теж переганяють в Вірменію.
Масова евакуація вірмен розпочалася ще 7 листопада, коли вірменська армія остаточно втратила місто Шушу (у чому зізналася тільки заднім числом). Тоді з Степанакерта та інших районів на межі паніки евакуювалися залишки мирного населення. Дорога до Вірменії була забита машинами протягом багатьох кілометрів.
Тепер, через кілька днів після закінчення боїв і обстрілів, Степанакерт виглядає вимерлим, ледь живим містом.
Майже всі магазини та готелі зачинені, зачинений і прес-центр. Де знаходиться глава невизнаної НКР Араік Арутюнян – невідомо.
Зображення може містити: ніч та надворі
 
 
 
17
5 коментарів
3 поширення
Подобається

 
Коментувати
 
Поширити
 
 

peredplata