Ахеджакова жорстоко поплатилася за захист України: “оголошена терористкою”.

Російська актриса Лія Ахеджакова, яку любить не одне поклоніння глядачів, в несподівано стала для росіян ворогом.

А  причиною послужило інтерв’ю народної артистки Росії виданню «Собеседник», в якому вона заявила, що Крим належить Україні.

«Я дуже люблю Крим – там моє дитинство, там маму і тата лікували від туберкульозу, там мої піонерські табори, туди ми їздили всім ТЮЗом, там будинок відпочинку СВП – театральний будинок. Я Крим весь об’їздила, він частина мого життя. Але це абсолютно не виправдовує злодійство. Я вважаю: Крим належить Україні. Як це можна – віджати житлоплощу у сусіда? Особливо коли в будинку у нього проблеми…» – розповіла вона.

Відтоді на батьківщині «терористка» – це найбільш м’яке, що говорять про неї співгромадяни.

«Тепер я – “терористка” по відношенню до Криму. Правда, я “терорист” у компанії найбільш шанованих представників нашої культури. Ми – “вороги народу” і, головне, “терористи”. Але така компанія дивовижна – честь для мене», – сказала Ахеджакова, маючи на увазі так званий “список кримоненавистників”.

У нього, крім Лії Меджидівни, увійшли Борис Акунін, Олександр Сокуров, Андрій Макаревич, Володимир Войнович, Ксенія Собчак, Людмила Улицька, Віктор Шендерович, Михайло Єфремов, тобто ті діячі культури, які не визнали Крим російським і негативно відгукувалися про анексію.

Ще одним приводом для нападок росіян на легендарну актрису послужив її твіт, в якому вона розкритикувала ура-патріотичний фільм «Крим. Шлях на Батьківщину».

«Прийшов у гості Олег Басилашвілі. Вирішили за чаєм включити телевізор, і там цей жахливий, ганебний фільм про Крим. Жахливий фільм абсолютно», – написала вона.

За словами Ахеджакової, РФ відняла, вкрала Крим і зробила ворогами на століття близькі народи. “Дуже важко на душі, камінь, просто камінь лежить”, – підсумувала вона.

Раніше ми писали, що через свою позицію стосовно Криму й України Ахеджакова не раз отримувала погрози.

«У нас тут ФСБшник живе, у Внуково, і він мені написав листа: «Ще раз зачепиш нашого, нюхатимеш не квіточки, а жарини». Хоче підпалити. Тому я побоююся. Іноді він відстежує мене і надсилає мені записки, куди я їздила і звідки я приїхала», – розповіла актриса.

peredplata