Петля довкола реального вбивці білоруського журналіста Павла Шеремета звужується?.

 
Йдеться про колишного курсанта школи КГБ Білорусі і її агента, члена Нацкорпусу України, колишнього бійця полку “Азов” Сергія Коротких (прізвисько Боцман). Після того, як білоруська опозиція передала українським ЗМІ розмови керівництва КГБ Білорусі, у яких чітко зазначене завдання підірвати і знищити Павла Шеремета – слідство у цій справі повинно бути доповнене новими фактами і персонажами.
“Зробимо закладку якусь, і так далі, щоб цей щур Шеремет, блядь, зовсім блядь – ні рук, ні ніг не зберуть. Все щоб було натуральним чином”, – говорить на записі людина, з голосом, як у екс-глави КДБ Білорусі Вадима Зайцева.
Преамбула:
“Українські журналісти Едуард Чекін і Даріас Богуцький іще торік передали президенту України Володимиру Зеленському матеріали власного розслідування вбивства журналіста білоруського походження Павла Шеремета. Вони переконані, що організатором та виконавцем вбивства журналіста є азовець Сергій Коротких – Боцман.
Це сталося після звіту голови Національної поліції Сергія Князєва в Офісі президента України 23 липня 2019 року. “Для вас багато буде ясно”, – заявив Чекін, передаючи документи Володимиру Зеленському”.
Хто такий Сергій Коротких:
Rostyslav Demchuk (18 травня 2020 р.).
“Національний корпус України”, чи підпілля російських неонацистів?
На початку грудня 2014 на особисте прохання Арсена Авакова президент України Петро Порошенко своїм указом дав українське громадянство бійцю батальйону “Азов”, громадянину Росії та Білорусі Сергію Коротких з позивними “Боцман” і “Малюта”. Зараз Сергій Коротких є керівником Служби безпеки “Національного корпусу” і близьким другом очільника Нацкорпусу Андрія Білецького.
І все було б нічого, якби не дуже строката біографія нашого “героя”. Сергій Коротких народився в Тольятті (Росія), але згодом переїхав із батьками в Білорусь. З 1992 по 1994 рік служив у білоруській армії в розвідувальному батальйоні. Після служби в армії вступив до школи КДБ, де провчився два роки. Після цього Сергій Коротких – Малюта долучився до Білоруської регіональної організації “Русское национальное еднинство” (РНЄ), де став керівником служби безпеки. За словами самого Коротких, “Русское национальное еднинство” тоді було субкультурою, яка намагалася стати політичною організацією, а гроші на діяльність заробляла рекетом, “кришуванням” ринків, перегоном крадених автомобілів та охороною заходів та об’єктів церковних структур. В організацію його привів Валерій Ігнатович – його родич і друг, засуджений у 2002 році на пожиттєве ув’язнення за вбивство п’яти людей і викрадення та вбивство журналіста Дмитра Завадського. … Як вам для початку?
Протягом другої половини дев’яностих років Сергій Коротких встиг повоювати на боці сербів на території колишньої Югославії, а також побувати в Чечні (з метою “військового туризму”, як говорить сам Коротких) разом зі своїм родичем Валерієм Ігнатовичем. Обидва були приписані до російської бригади ГРУ в Моздоку.
Після арешту Bалерія Ігнатовича у 2002 році в Білорусі і розгрому “Российского национального единства” Сергій Коротких перебирається з Білорусі знову в Росію. Там він разом з російським неонацистом Дмитром Румянцевим засновує організацію “Национал-Социалистическое общество” (НСО). Суспільство проголошувало своїм завданням створення в Росії націонал-соціалістичної партії для побудови російської національної держави на основі націонал-соціалістичної ідеології. Це була епоха так званого “керованого націоналізму” – проекту, який пов’язують з ім’ям Владислава Суркова і Дмитра Рогозіна. Однак, з плином часу “керовані” стали некерованими і перетворилися в банди озброєних екстремістів. Так, наприклад, на рахунку НСО-Північ, найбільш радикального крила організації, одним із творців якої був Сергій Коротких, 27 вбивств і більше 50 замахів.
У моді цих нацистських організацій з’явилися показові розправи над “ворогами” російської нації. Ці розправи знімались на відеокамеру.
У 2015 році, коли Сергій Коротких вже був в Україні і український паспорт лежав у його кишені, ізраїльський режисер Владі Антоневич випустив документальний фільм “Кредит на вбивство” про російське нацистське підпілля, над яким він багато років працював під прикриттям, втілившись в ультраправе середовище у Росії під виглядом американського журналіста. У вбивствах безпосередньо брали участь неонацисти “Тесак” Марцинкевич, “Малюта” Коротких і Дмитро Румянцев, він же тоді офіційний лідер НСО.
Українська епоха Сергія Коротких – Боцмана розпочалася навесні 2014 року. Тоді він переїхав в Україну, воював у складі батальйону “Азов”. В грудні 2014 року отримав українське громадянство.
У 2015—2017 роках керував відділом охорони об’єктів стратегічного значення Департаменту Державної служби охорони при МВС України.
Згідно з декларацією за 2015 рік, Сергій Коротких купив собі у Києві дві квартири, літак Л-39 “Альбатрос” та мав у наявності загалом близько одного мільйона доларів.
Сергій Коротких поступово стає одним з публічних облич “Азовського руху”, регулярно виступає у медіа від партії “Національний корпус”.
І на завершення! Українські журналісти Едуард Чекін і Даріас Богуцький передали президенту України Володимиру Зеленському матеріали власного розслідування вбивства журналіста білоруського походження Павла Шеремета. Вони переконані, що організатором вбивства журналіста є азовець Сергій Коротких – Боцман.
Це сталося після звіту голови Національної поліції Сергія Князєва в Офісі президента України 23 липня 2019 року. “Для вас багато буде ясно”, – заявив Чекін, передаючи документи Володимиру Зеленському.
Ростислав Демчук,
за результатами журналістських розслідувань
Зображення може містити: 3 людини, люди стоять
 
 
 
 

peredplata