Негарно! Так підло і зневажливо друзі і партнери не роблять!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Нехай це буде наукою і ще одним сигналом, що давно настав час відмовлятися від Нормандського переговорного формату і Мінського процесу.
Днями на фронті ворожі снайпери вбили чотирьохи наших бійців і двох поранили. Президент України Володимир Зеленський анонсyвав, що проведе з цього приводу телефонні консультації з лідерами “Нормандської четвірки”. Тобто, з Ангелою Меркель, Мануелем Макроном і Володимиром Путіним. Однак, після цього анонсу відбувається дивна річ – Меркель, Макрон і Путін організовують і проводять відеоконференцію з метою, начебто, обговорити долю Олексія Навального.
Проте друге питанням переговорів “Нормандської трійки”, без участі нашого президента, стосувалося становища на Донбасі. Меркель і Макрон вказали Путіну на необхідність виконання Росією зобовьязань по стабілізації режиму припинення вогню в регіоні і дотримання Мінських угод.
Тепер, виглядає так, шо анонсовані Володимиром Зеленським консультації про загибель і поранення наших бійців у Нормандському форматі вже непотрібн?. Я так розумію? При цьому ані Меркель, ані Макрон не завдали собі клопоту аби, бодай, зателефонувати Володимиру Зеленському і поінформувати його про підсумки переговорів з Володимиром Путіним в тій частині, яка стосувалася України.
Ні, нешановні партнери і друзі з “Нормандської четвірки”, так нехтувати елементарною дипломатичною етикою не можна. Україна є субєктом, а не обєктом східноєвропейських процесів іміжнародної політики. Не забувайте цього.

peredplata