Війська НАТО і Збройні Сили України проведуть спільні навчання

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Підготовка до навчальних маневрів НАТО і ЗСУ на території України вже розпочалась. У навчаннях буде задіяно більше тисячі військовослужбовців як мінімум з п’яти країн-членів НАТО, вони відбудуться невдовзі, повідомляє джерело ЗСУ. Точні дати проведення маневрів не вказуються.
“Зокрема, будуть відпрацьовані оборонні дії з подальшим наступом на умовного противника з метою відновлення державного кордону і територіальної цілісності держави, яка зазнала агресії з боку однієї з ворожих сусідніх країн. Такий навчальний сценарій маневрів”, – йдеться в заяві ЗСУ.
НАТО в четвер висловило стурбованість з приводу нарощування російської військової могутності поруч з східним кордоном України. При цьому Росія попередила, що серйозна ескалація конфлікту в Донбасі може “зруйнувати” Україну.
Кремль в п’ятницю заявив, що будь-яке розміщення військ НАТО на території України призведе до посилення напруженості біля кордонів Росії і змусить Москву вживати додаткових заходів для забезпечення власної безпеки.
У свою чергу міністр оборони США Ллойд Остін в четвер у бесіді зі своїм українським колегою Андрієм Тараном “засудив недавню ескалацію агресивних і провокаційних дій Росії на сході України” і підтвердив “незмінну підтримку суверенітету, територіальної цілісності і євроатлантичних устремлінь України”.
May be an image of 1 особа та military uniform
 
 
 

peredplata