Хто захистив Україну, а хто її грабує?

У квітні 2014-го Семен Семенченко створив добровольчий батальон “Донбас”

і, не чекаючи наказів з Києва, розпочав бойові дії проти окупантів. Сім років потому слідчі СБУ, прокурори ГПУ та судді відправили його за ґрати.

Добре, ви підозрюєте його у зберіганні зброї та створенні незаконного збройного формування? Ок, а які ж тоді, скажіть, злочини вчинили учасники цього НЗФ? Не гіпотетично, як у тексті вашої недолугої підозри: «могли провокувати військові конфлікти та залякувати населення», а конкретно?
Окупували територію? Ні.
Вбивали українських військових? Ні.
Катували українських громадян? Ні.
Може Боїнг чи хоч якийсь гелікоптер збили? Ні.
То чому не дати можливість Семену відстоювати правду на волі? Бути поруч із родиною і трьома синами? Чим комбат заслужив на ув’язнення? Я скажу вам, друзі, чим – вся ця зграя скажених шакалів ненавидить нас. Ненавидить всіх учасників тих НЗФ, які у 2014 році постали на захист України, проливали за нею свою кров і віддавали своє життя…
І зрештою маю лише одне просте запитання: де в той час були тисячі (!) представників СБУ та прокурорів ГПУ? Вони вміли користуватись зброєю, мали відповідну освіту, мали форму і погони на плечах! І саме вони першими мали би захищати нас! Але вони не полишили своє мирне життя, не покинули свої родини і не поїхали на фронт вбивати окупантів. Бо вони не мають ані честі, ані совісті… не мають вони того духу козацького, щоб захищати нашу землю.
Все, що вони вміють: брати хабарі і виконувати політичні замовлення. На більше вони не здатні. Хоча всі як один мають посвідчення учасника бойових дій – у цьому можете не сумніватися. І пільги мають, і нагороди, і премії. І доки окупанти намагаються знищити нас ззовні, ці «герої», немов ракова пухлина, знищують нашу державність зсередини.

Я знаю, що вся ця справа розвалиться у суді, бо шита вона білими нитками, але скільки часу піде на те, аби добитися справедливості?.. Як думаєте, пане Зеленський?

Євген Шевченко

 

 
 

peredplata