Сенат США проводить слухання щодо можливого повномасштабного вторгнення російських військ на територію України.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Почну з неприємних (особисто для мене) новин….
Оті два ракетні американські кораблі (есмінці Donald Cook i Roosevelt) начинені “томагавками”, і про які так багато говорилось у пресі, на вимогу Росії вже не заходимуть у екваторію Чорного моря. Таке розпорядження щойно дав сам президент США Джо Байден. Про мотиви і цілі такого рішення можна говорити до ранку. Але факт залишається фактом: перший крок назад зробили США. Тепер подивимось, який крок у відповідь на цей реверанс зробить Росія.
Друга новина не менш тривожна, але тішить те, що військове керівництво Сполучених Штатів запевняє, що не залишить Україну наодинці з ворогом. Зокрема, про це заявив під час слухань у Сенаті США командувач Європейським командуванням Збройних сил США і Верховний головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Тод Волтерс.
Варто нагадати! Американське командування у Європі підвищило рівень загрози в Україні зі статусу “можливої” кризи до “потенційної неминучої”. У вівторок сенатори провели слухання із командувачами американських військ у Європі на тему фінансування війська на наступний рік, значну частину запитань присвятили накопиченню російських військ у східній Україні і в Криму. Серед іншого, американських законодавців цікавило, наскільки реальною є загроза російського вторгнення в Україну і чи готові українські війська дати відсіч росіянам.
***
Ангус Кінг, сенатор: “Генерале, головний речник росіян, який також є радником Путіна, заявив, що війна в Україні невідворотна, що вона станеться через масивну кібер-атаку, яка дійде аж до нас. І що в них настільки велика кількість зброї, яку неможливо відбити, якщо вони відбиратимуть Донбас, якщо не всю країну. Яка ваша реакцію на припущення, що вторгнення в східну Україну вже не зупинити?
Чи українці мають достатньо зброї, тренувань і сили, щоб зупинити спробу такої анексії?”
Генерал Тод Уолтерс, командувач американських військ у Європі: “Нас це дуже хвилює. І в Україні, і їхні партнери у регіоні, роблять все, що вони можуть, аби посилити свої позиції. Якщо вторгнення відбудеться, вони зараз у найкращій своїй позиції. І йдеться не лише про їхні війська, а й війська їхніх партнерів у регіоні.”
Ангус Кінг, сенатор: “Чи ви гадаєте, вони могли б відбити вторгнення, якщо воно почнеться наступного тижня?”
Генерал Тод Уолтерс: “Думаю, з часом, це точно.”
 
https://www.youtube.com/watch?v=H1o6SljUDiY
 
Повне відео слухань в Сенаті за цим посиланням: Генерал США розповів, наскільки реальною є загроза російського вторгнення в Україну. Відео: (https://ukrainian.voanews.com/a/5853270.html).
На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та текст «Reuters»
 
 
 

peredplata