300 буковинців уклали контракт ЗСУ: триває набір на військову службу

З початку року майже триста буковинців уклали контракт та поповнили лави Збройних Сил. Здебільшоговони долучились до підрозділів, розташованих в Чернівецькій та сусідніх областях.

Громадянам, які обрализахист країни своєю професією, держава надає соціальну підтримку, можливість кар’єрного розвиткута гарантує фінансову стабільність. Укладаючи контракт, військовослужбовець має впевненість, що найближчі кілька років він буде забезпечений роботою і разом з тим виконуватиме почесне завдання.

       Наразі триває набір чоловіків та жінок,віком від 18 до 50 років, у військові частини Десантно-штурмових військ, Військово-морських Сил, а також в механізовані,гірсько-штурмові й артилерійську бригади. По бажанню можна  обрати місце служби ближче до дому – в Чернівцях, абоНовоселиччині.

 Житло, речове та продовольчезабезпечення, медичніпослуги, пільговесанітарно-курортнелікуваннядля військових передбаченоза державний кошт.

При укладанні першого контракту надається допомога в сумі від 16800 грн. (залежно від звання), щорічно – кошти на оздоровлення в розмірі місячного заробітку.

        Грошове забезпечення солдата-десантника, чи гірського штурмовика в середньому становить13000 грн. в розташуванні частини, в районі ООС на другій і першій лінії – 25000 та 35000 грн.відповідно.Певним категоріям військовослужбовців, як тоснайперам, операторамБпЛА,ПТРК додаютьсязначні премії і надбавки.

Освоїти військову спеціальність, зокрема, й за відсутності досвіду служби, можна всього за кілька місяців в навчальному центрі.

Під час проходженняслужби є змогаздобуватичерговізвання, безкоштовноопанувативищуосвіту, вивчатиіноземнумову, брати участь в міжнароднихнавчаннях і миротворчихмісіях.

        З переліком посад та умовами служби можна дізнатись в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки за місцем реєстрації (раніше військкомати) та за телефонами: 0509480349, (0372)524349.

 

Прес-служба Чернівецького обласного ТЦК та СП.

peredplata