Відзнака для Героя

 
Володимир Зеленський своїм указом постановив нагородити орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно Юрія Дутчака – керівника підрозділу 4-го запасного батальйону Добровольчого українського корпусу «Правий сектор».
Президентську відзнаку сестрі загиблого воїна, Ніні Юрійчук, вручив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.
– Саме на таких людях, як ваш брат, тримається будь-яка держава. У часи випробувань він проявив відвагу, взяв відповідальність на себе, не сховався, не втік. Навпаки – повів за собою людей, організовував їх, готував, мотивував, щоби урятувати нашу незалежність, щоб вистояти проти агресора. На превеликий жаль, ворожа куля обірвала його життя. Бажаю, щоб Юрія пам’ятала не лише родина, а й громада і вся Україна, – сказав Сергій Осачук.
Нагородили Героя за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України та самовіддане служіння.
Юрій Дутчак – волонтер, керівник підрозділу 4-го запасного батальйону Добровольчого українського корпусу, громадській діяч, керівник Городенківського районного осередку «Правого сектору». Народився 1984 року у Іспасі на Вижниччині. Одружився та мешкав у Глушкові на Івано-Франківщині.
З осені 2013 брав активну участь в Революції Гідності, учасник протистоянь на Грушевського. Пізніше вступив до лав «Правого сектора». В кінці лютого 2014 заснував Городенківськой районний осередок «Правого сектора» і очолив його. Організував військово-патріотичний табір для молоді в урочищі «Дубина», поблизу Глушкова.
Загинув 2014 року біля Волновахи. Автобус, на якому Юрій із побратимами відвозив допомогу для військовиків, потрапив у засідку бойовиків. У Героя влучила куля, коли він сів за кермо замість пораненого водія.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

peredplata