Талібан наближається до кордонів Росії.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Схоже, що трюк (виверт) НАТО і США з виводом своїх військ з Афганістану увійшов у фазу реалізації. Тепер проблема з талібами може бути, як і прогнозувалось, ляже на плечі Росії. Талібан готовий до вторгнення в Таджикистан.
Як повідомляють різні джерела: “Глава таджицьких талібів, очільник угруповання “Джамаат Ансаруллах” Махді Арсалан заявив, що готовий до вторгнення в Таджикистан. Сам Махді є главою кількох територій таджитських провінцій Афганістану, які межують з Дарвозским районом і районом Шамсіддінов Шохін Таджикистану. Метою угруповання “Джамаат Ансаруллах” є приєднання Таджикистану до таджицьких земель, які знаходяться на території Афганістану.
Нова влада Афганістану, сформована талібами створила спеціальні збройні підрозділи, які готують для вторгнення на територію Таджикистану. Про це заявив заступник губернатора північно-східної провінції Бадашхан мулла Нісар Ахмад Ахмаді, передає афганське інформаційне агентство Khaama Press.
Тим часом на території Таджикистану відбувається вербування бойовиків до лав “Талібану” з числа місцевих жителів.
Якщо талібам вдасться взяти під повний контроль Таджикістан, то наступними можуть стати Киргизія, Узбекистан і Туркменістан (якщо за Туркменістан не вступляться Азербайджан і Туреччина). Але процес талібанізації Центральної Азії невпинно набирає обертів.
Відносини між Таджикистаном і Афганістаном загострилися в кінці вересня. Все почалося з виступу президента Таджикистану Емомалі Рахмона на черговій сесії Генасамблеї ООН, під час якого він закликав талібів провести в країні вибори і сформувати дійсно інклюзивний уряд, до якого увійдуть представники різних політичних рухів і поглядів, етносів і народностей, що населяють Афганістан. У відповідь Афганістан звинуватив президента Таджикистану у втручанні у внутрішні справи Афганістану.
На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та на відкритому повітрі
 
 
 
 
 
 

peredplata