У Чернівцях покажуть фільм про участь українських жінок у війні з Росією «Невидимий батальйон»

З нагоди відзначення Дня захисника та захисниць України в Чернівцях відбудеться показ повнометражного документального фільму про участь українських жінок у війні з Росією «Невидимий батальйон».
Запрошуємо усіх охочих! Вхід безкоштовний!
Дата: 12 жовтня
Час: 15.00
Місце: Культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука , що у Чернівцях
Напередодні показу фільму, о 14:00, відбудеться пресконференція. Журналісти матимуть можливість поспілкуватись із ветеранкою російсько-української війни, активісткою, представницею проєкту «Невидимий Батальйон», учасницею Жіночий Ветеранський Рух та проєкту «Veteran Diplomacy Ambassador» Катериною Федорівною Луцик. Окрім того, зможуть поставити запитання голові ГО “Інститут гендерних програм” Олесі Стебло.
«Невидимий батальйон» – це шість історій жінок-військовослужбовиць, розказаних трьома українськими режисерками: Іриною Цілик, Світланою Ліщинською та Аліною Горловою.
Героїні фільму різні за своїм життєвим досвідом, віком, військовими та цивільними професіями, проте їх всіх об’єднала ця війна і їх історії створюють панорамну картину становища жінки у Збройних Силах. Фільм покликаний актуалізувати дискусію стосовно формування армії за професійним принципом.
«Знаю дівчину, яка під обстрілами витягувала поранених у Іловайську, коли більшість чоловіків сиділи в підвалі. Якщо жінка, мати, сестра чи донька бажає захищати наші цінності і нашу територію, то ніхто не може їй цього заборонити».
 

peredplata