Міністр оборони ФРН: від НАТО потрібно більше жорсткості у відносинах з Москвою.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
Сьогодні у Брюсселі завершилось засідання міністрів обoрони країн учасниць НАТО. Були різкі заяви від Польщі, країн Балтики і Скандинавії… Але від Німеччини такого ніхто не очікував. Кремль у шоці!
У зв’язку з підсиленням “викликів” з боку Росії НАТО повинне з усією ясністю дати зрозуміти, що воно в будь-який момент готове і до заходів військового характеру, – заявила сьогодні міністр оборони Німеччини пані Крамп-Карренбауер у відповідь на погрози Росії на дресу НАТО про жорсткі наслідки на випадок подальших кроків з прийому України і Грузії до Альянсу.
Ні у кого не має виникнути ідея напасти на партнера по НАТО, підкреслила Крамп-Карренбауер і в зв’язку з цим нагадала про порушення Росією повітряного простору країн Балтії і наростанні конфліктного потенціалу в Чорноморському регіоні. Глава Міноборони ФРН також висловилася за посилення військового потенціалу європейських країн НАТО з урахуванням досвіду евакуаційної місії з Афганістану, яка, за її словами, показала, що європейці без допомоги США “не такi дієздатні, як нам всім хотілося б”.
Нагадаю! Напередодні конференції НАТО в Брюсселі міністр оборони США Ллойд Остін відвідав Грузію і Україну і запевнив їх у підтримці перед обличчям “російської агресії”. У відповідь на це заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко пригрозив НАТО наслідками на той випадок, якщо західний альянс зробить подальші кроки з прийому України до своїх лав. Якoю саме може бути реакція Росії, Руденко не уточнив. Україна вже давно висловлює прагнення приєднатися до НАТО.
На зображенні може бути: 9 людей, люди стоять, військова форма та на відкритому повітрі
 
 
 
 

peredplata