Меркель виправдовується за свої особливо теплі стосунки з Володимиром Путіним.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що у момент вступу на свою посаду в 2005 році не могла уявити, що політика президента Росії Володимира Путіна виявиться настільки агресивною
Про це вона заявила в інтерв’ю Suddeutche Zeitung.
Нагадаю! Це вже друге публічне зізнання пані Меркель, що іще у 2012 році вона не могла припустити і уявити, що Росія захопить Крим. Вперше Меркель заявила про це 12 липня 2021 року в під час спільної прес-конференції з нагоди візиту у Берлін президента України Володимира Зеленського.
Тепер Ангела Меркель повторила цю тезу в інтерв’ю німецькому часопису Suddeutche Zeitung.
За її словами, у 2005 році вона не могла й подумати, що Володимир Путін наважиться на анексію Криму, хоча ще під час виступу президента РФ в Бундестазі на початку його першого терміну відзначила відмінності в світоглядах.
“Мені завжди було ясно, навіть тоді, коли він виступав в Бундестазі в 2001 році, що між нами є суттєві відмінності. Для російського президента розпад Радянського Союзу – трагічна подія, в той час, як ми відчували радість від кінця холодної війни, від німецького і європейської єдності. Але при вступі на посаду я й уявити собі не могла, що він анексує Крим і що на сході України, майже поруч з Євросоюзом, дійде до таких збройних зіткнень”, – сказала Меркель.
 
На зображенні може бути: 3 людини та люди стоять
 
 
 
 

peredplata