СБУ затримала бойовика «ДНР», який очолював незаконну в’язницю окупантів «Ізоляція»

Контррозвідники СБУ затримали у Києві колишнього бойовика терористичної організації «ДНР», очільника незаконної в’язниці на тимчасово окупованій території Донецької області «Ізоляція».
За інформацією СБУ, цей чоловік організовував та брав безпосередню участь у вбивствах і катуваннях протиправно ув’язнених громадян України.
Наразі стосовно колишнього бойовика проводяться визначені законодавством процесуальні дії. Зокрема щодо його доставки до суду для обрання запобіжного заходу, а також отримання додаткової інформації про його протиправну діяльність.
Зловмисника затримали у межах раніше відкритого кримінального провадження за 4 статтями Кримінального кодексу України:
▪️ ст. 149 «Торгівля людьми»
▪️ ст. 258-3 «Створення терористичної групи чи терористичної організації»
▪️ ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань»
▪️ ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни»
Затримано воєнного злочинця “Ізоляції” Куліковського
📌 У Києві затримано ката в’язниці бойовиків “Ізоляції” Дениса Куліковського.
🎤 “У Києві затримано головного воєнного злочинця Ізоляції – Куліковського Дениса, він же Палич. Тепер можу сказати, що життя прожив не даремно”, — написав журналіст та колишній в’язень “Ізоляції” Станіслав Асєєв.
📌 Куліковський відомий як один із керівників в’язниці, яку влаштували бойовики “Ізоляції”. 😱 За словами людей, яких утримували в цьому місці, бойовики в “Ізоляції” б’ють та катують затриманих, щоб отримати зізнання. 🥺 Туди приводять людей, підозрюваних у “шпигунстві на Україну”.

peredplata