Грандіозний скандал! Німецька зброя на службі у російських агресорів!.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Уряд Ангели Меркель поставляв з Німеччини двигуни й оптичну техніку для росіських дронів, які застосовyє Росія у війні з Україною!
Про це повідомив німецький телеканал Tagesschau у сюжеті “Німецькi двигуни на російських дронах”: (https://www.tagesschau.de/…/russland-dronen-bauteile…)
У телесюжеті зазначається: “Протягом трьох років експерти вивчають зброю, яка використовується на сході України. Вони знайшли двигуни німецького виробництва в російських безпілотниках, які також літали з розвідувальною метою і до країн ЄС.
Кілька днів тому відео зі Сходу України привернуло міжнародну увагу: українські збройні сили вперше застосували бойовий безпілотник “Байрактар” проти батареї гаубиць у районі проросійських сепаратистів. Федеральний уряд висловив стурбованість тим, що обидві сторони використовували дрони у війні, яка триває з 2014 року. Адже використання дронів у районі бойових дій дозволяється лише для місії спостерігачів ОБСЄ.
Дійсно, підтримувані Росією сепаратисти вже давно використовують безпілотники. Дослідницька організація “Conflict Armament Research” (CAR) протягом трьох років дослідила шість різних моделей російських військових безпілотників, а також одну невійськову модель на сході України. Вони були захоплені в зоні конфлікту. Робота була фінансово підтримана ЄС та Міністерством закордонних справ у Берліні. Організація, де працює близько 50 співробітників, має офіси в Лондоні та Брюсселі.
У нещодавно опублікованому звіті про використання зброї в зоні конфлікту команда CAR використовує докладні деталі та фотографії, щоб описати те, що вона виявила, відстежуючи походження використаних компонентів. Бо якщо дрони збирали ще й у Росії, то такі компоненти, як камери та двигуни, часто надходять з інших країн, зокрема з Німеччини. Це стосується розвідувального дрона, який був позначений номером 2166. Збройні сили України збили таку модель у лютому 2017 року.
Фахівці CAR виявили одноциліндровий двигун 3W-55i виробництва німецької компанії 3W-Modellmotoren Weinhold GmbH, що базується в Ханау, Гессен.
P.S. Раніше повідомлялося, що Ангела Меркель персонально блокувала закупівлю зброю для України, яка мала відбуватись через Раду директорів НАТО.
 
На зображенні може бути: 1 особа та текст «Brisante BILD-Recherche Waffenlieferungen an die»
 
 
 
 
 

peredplata