РФ перекинула до Казахстану підрозділи, які брали участь в агресії проти України.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-6 січня російські військово-транспортні літаки перекинули до Казахстану військовослужбовців десантних спецпідрозділів ЗС РФ, які брали участь в операції захоплення Криму та агресії проти України. Очікується, що на початковому етапі перекидання до Казахстану прибудуть близько 200 кадрових російських військовослужбовців, крім того, в країну перекидають і інші гібридні сили Російської Федерації. Докладніше читайте у публікації міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm.
Рішення ОДКБ як офіційне прикриття
Відповідно до рішення Ради колективної безпеки ОДКБ, прийнятого 6 січня 2022 року, в Республіку Казахстан направлені так зван “миротворчі сили”, основу яких складають підрозділи Російської Федерації.
За попередніми даними, які розповсюдив портал Avia.pro, військовослужбовці ЗС РФ можуть бути задіяні для зачистки в найбільш бунтівних містах Казахстану. А після цього їх спрямують на стратегічно важливі для Російської Федерації об’єкти – полігон із випробування засобів ПРО, космодром Байконур та інші.
Раніше ЗМІ повідомляли, що РФ відправляє до Казахстану військових із 45-ї окремої бригади спеціального призначення ВДВ, 98-ї дивізії ВДВ та війська Центру спеціального призначення РФ “Сенеж”.
На зображенні може бути: 1 особа, літальний апарат, на відкритому повітрі та текст «IN Napalm Inform»
 
 
 

peredplata