Переговори у Женеві між США та Росією.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 

-Кілька слів про сьогоднішні переговори у Женеві між США та Росією
Під час сьогоднішніх переговорів у Женеві між США і Росією не вдалось зафіксувати “траекторію виходу з кризи” – американська експертка Андреа Кендалл-Тейлор
У Женеві закінчилися переговори між делегаціями високопосадовців Росії і США в рамках формату “Діалог про стратегічну стабільність”. Делегацію США на переговорах очолювала заступник держсекретаря Сполучених Штатів пані Уенді Шерман, а очільником російської делегації був заcтупник міністра закордонних справ Росії Сєргєй Рябков.
“Я не думаю, що результати сьогоднішніх переговорів між США та Російською Федерацією особливо діагностичними або корисними для розуміння траєкторії виходу з нинішньої кризи. Схоже, Сєргєй Рябков зберіг максимальну гнучкість, щоб Путін сам міг прийняти остаточне рішення і залишив йому простір для маневрів”, – вважає американська експертка Андреа Кендалл-Тейлор.
Сєргєй Рябков висловив певний оптимізм, сказавши, що “американська сторона дуже серйозно сприйняла пропозиції Росії”. Це дозволяє Путіну стверджувати, що він змусив США враховувати інтереси Росії і, можливо, відступити від своєї позиції не вдаривши обличчям в бруд.
Рябков одночасно підтвердив, що гарантії безпеки є пріоритетом, дозволивши Путіну використати це як привід для подальшої військової ескалації.
Таким чином, коментарі Рябкова могли бути озвучені для того, щоб виграти час для нарощування військових сил Російської Федерації та негативно вплинути на єдність США i Європи (без серйозного їх відторгнення, якщо тиск щодо деескалації залишитиметься). Або ж вони могли бути озвучені для підтримки важелів впливу під час майбутніх переговорiв.
На зображенні може бути: 2 людини та люди стоять
 
 
 

peredplata