Шольц попереджає Росію про негайні санкції у разі нападу на Україну

У Києві розпочалася зустріч президента України Володимира Зеленського та Федерального канцлера Федеративної Республіки Німеччина Олафа Шольца, який перебуває в нашій країні з робочим візитом.
Після завершення зустрічі відбудуться українсько-німецькі переговори під головуванням Володимира Зеленського та Олафа Шольца.
Президент України та Федеральний канцлер Німеччини також проведуть зустріч з представниками засобів масової інформації.
Канцлер Німеччини Олаф Шольц у неділю попередив Росію про негайні санкції та “жорстокі реакції”, якщо вона знову нападе на Україну. Канцлер ФРН Олав Шольц тримає жорсткий тон перед зустріччю цього тижня з президентом Росії Володимиром Путіним.
Шольц прибув до Києва, щоб зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським, а у вівторок він відбуде до Москви, щоб зустрітися з Путіним у рамках дипломатичних зусиль щодо послаблення напруженості у збройному протистоянні між Росією і Україною.
Обидві поїздки дозволять з’ясувати, як забезпечити мир, який стикається з “дуже, дуже серйозною загрозою”, сказав Шольц, закликаючи Росію до деескалації.
“Військова агресія проти України, яка загрожує її територіальній цілісності та суверенітету, призведе до жорстких реакцій та санкцій, які ми ретельно підготували і які ми можемо негайно запровадити разом із нашими союзниками в Європі та НАТО”, – сказав Шольц у короткому коментарі німецьким журналістам.
Сполучені Штати заявили, що російські військові, які налічують понад 100 000 військовослужбовців поблизу України, можуть вторгнутися в будь-який момент. Росія заперечує, що має такі плани і каже, що її дії є відповіддю на агресію країн НАТО.
Берлін не очікує конкретних результатів від дискусій, повідомили представники уряду Німеччини.
“Канцлер хоче дати зрозуміти Кремлю, що будь-який напад на Україну матиме тяжкі наслідки… і що не слід недооцінювати єдність між Європейським Союзом, США та Великобританією”, – заявили в уряді Німеччини.
Шольц хоче сказати в очі Путіну, що нарощування військ можна “інтерпретувати лише як загрозу і ніяк інакше”, — повідомив представник прес-служби Шольца під час брифінгу з журналістами, додавши: “Я не очікую конкретних результатів, але ці прямі переговори важливі”.
Ростислав Демчук

peredplata