Росія планує після вторгнення в Україну кампанію з убивств та арештів – ЗМІ

Росія планує реалізувати кампанію з убивств та арештів в Україні після вторгнення. США передали дані про можливі цілі росіян в Україні та інших партнерів у регіоні.

Про це повідомляє Foreign Policy з посиланням на джерела в американській розвідці.

Кремль склав списки людей, які мають бути заарештовані або вбиті у разі нападу Росії на Україну, повідомили чотири джерела, близькі до американської розвідки.

П’ятий співрозмовник видання на умовах анонімності сказав, що США знижують рівень секретності даних розвідки, які стосуються загроз конкретним людям в Україні, щоб поділитись цією інформацією з партнерами та допомогти уникнути переслідувань.

Співрозмовник видання зазначив, що Росія спробує нав’язати мешканцям окупованих територій співпрацю через залякування та репресії.

«Ці дії, які в минулих російських операціях включали цілеспрямовані вбивства, викрадення/насильницькі зникнення, затримання та застосування тортур, швидше за все, будуть спрямовані проти тих, хто виступає проти дій Росії, включаючи відомих політиків, російських та білоруських дисидентів у вигнанні в журналістів та антикорупційних активістів, а також уразливі групи населення, такі як релігійні та етнічні меншини та особи ЛГБТ», – сказав чиновник.

Адміністрація Байдена була вражена тим, як формалізовані ці списки і націлені на кожного, хто може кинути виклик російським агресорам.

Найближчими днями збройні сили Російської Федерації мають намір вторгнутися в Україну. Серед цілей – столиця Київ, заявив президент Сполучених Штатів Джо Байден.

Європейська комісія розробила міцний та всеосяжний пакет санкцій разом із США, Великою Британією та Канадою на випадок вторгнення Росії в Україну.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна скористається шансом для дипломатії. Проте ніхто не знає, «які думки у голові» у президента Росії Володимира Путіна.

 
Джерело: UA.NEWS
 

peredplata