Ми готові битись!

В день, коли Путін демонструє світу свій ядерний та інший воєнний потенціал, в Мюнхені стара Європа чітко дала зрозуміти Україні, що не захищатиме її. Що Україні в озорому майбутньому не світить ані членство в ЄС, ані членство в НАТО.

Але Україна – не Чехословаччина Бенеша. Ми готові битися. І це наш меседж мюнхенським “миротворцям”.

Ми готові битися за кожний метр української землі. Ми будемо битися в містах, містечках і селах. Земля горітиме під ногами російських агресорів на Донбасі, Слобожанщині, Приазов’ї та Причорномор’ї, по обидва береги Дніпра, на Поліссі, Сіверщині, Волині, Галичині, Поділлі, Бессарабії та Закарпатті, у поліських болотах та наддніпрянських степах.

Ми готові битися, незалежно від того, що скажуть президент, парламент та прем’єр України. Якщо вони спробують капітулювати, на них чекає доля Януковича. Тільки до Ростова-на-Дону їм не втекти.

Ми готові битися незалежно від того, що скажуть німці, французи та італійці. Ми будемо битися у Дніпрі, Харкові та Києві так, що земля здригатиметься у Берліні, Парижі та Римі.

Ми засвоїли уроки ХХ століття: власна державність – якою б недолугою вона не була – це єдиний гарант від масового фізичного нищення українців. Від нищення української душі, мови та культури.

Ми готові битися. Ми заплатимо будь-яку ціну, аби вистояти. Якщо зникне армія, кожне село, містечко та мікрорайон перетвориться на партизанські загін.

Ми готові битися. Ми будемо вбивати агресора без жодних вагань та жалю: в наших містах, лісах, полях, степах, на річках та озерах. Якщо Путін наважиться атакувати Україну, українська земля цієї весни стане червоною від російської крові.

Ми готові битись. І ми переможемо. Бо правда по нашому боці. Але Європа отримає на своєму східному кордоні не члена своїх альянсів, а європейський Ізраїль. Який діятиме так, як вважає за потрібне, і тоді, коли вважатиме за доцільне. На війні як на війні. 

Геннадій ДрузенкоГеннадій Друзенко правник, волонтер, ветеран АТО, співзасновник ПДМШ ім. Миколи Пирогова

Джерело: https://censor.net/ua/b3317367

peredplata