Росія передумала виводити війська з Білорусі.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Окупація Білорусі російськими військами прдовжується
Російські війська, спрямовані до Білорусії на навчання “Союзна рішучість-2022”, залишаться в республіці на невизначений термін, незважаючи на обіцянки вивести 50-тисячний контингент, дані, зокрема, президентові Франції Емманюелю Макрону.
Перевірка сил реагування Союзної держави, за словами білоруських військових, продовжиться через зростання військової активності біля зовнішніх кордонів Білорусі (українські навчання на Волині і Рівненщині) загострення ситуації на Донбасі, заявив міністр оборони Білорусі генерал-лейтенант Віктор Хренін.
За його словами, буде ретельно опрацьовано етапи оборони Союзної держави, які не були охоплені з таким ступенем деталізації навчальними питаннями попереднього періоду перевірки. “Загалом її спрямованість залишиться незмінною – вона покликана забезпечити адекватне реагування та деескалацію військових приготувань недоброзичливців поблизу наших спільних кордонів”, – наголосив він.
Про те, що російські війська залишать Білорусь після навчань, закінчення яких було намічено на 20 лютого, лише два дні тому заявляв офіційний представник Міноборони Росії Ігор Конашенков.
Домовленість про це була підтверджена після переговорів між президентом РФ Володимиром Путіним та Емманюелем Макроном 7 лютого.
27 січня про те, що військові частини та підрозділи Збройних Сил Російської Федерації залишать територію Республіки Білорусь, говорив начальник Генерального штабу Збройних сил – перший заступник міністра оборони Білорусії генерал-майор Віктор Гулевич.
За західними даними, з урахуванням розміщених у Білорусії сил, Росія розмістила біля кордонів України 190 тисяч військових. Іншими словами біля кордонів з Україною скупчено 3/4 усіх збройних сил РФ.

peredplata