Засідання Ради безпеки ООН.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Рівно через годину розпочнеться екстрене засідання Ради безпеки ООН на вимогу України!
Ініціативу України щодо скликання засідання підтримали США, Великобританія, Албанія, Бразилія, Франція, Ірландія, Мексика та Норвегія. Пані посол США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що Рада Безпеки має вимагати від Росії поваги до суверенітету та територіальної цілісності України – держави-члена ООН. “Сьогоднішні дії Кремля є повною відмовою від Мінських домовленостей і порушенням Резолюції 2202 (2015) Ради Безпеки ООН. Заява Росії — це не що інше, як театр, вочевидь, покликаний створити привід для подальшого вторгнення в Україну”, – значиться у заяві представництва США.
P.S. Тепер від себе! Я пишаюся бійцями невидимого фронту – розвідниками із Служби зовнішньої розвідки України, розвідниками країн-союзників, українськими дипломатами…
Як стрімко відбувався розвиток подій! У суботу був фурорний виступ Володимира Зеленського у Мюнхені під час Конференції з безпеки, де він закликав Захід повернутись до Будапештського меморандуму і провести засідання Радбезу ООН. Сьогодні цю ж саму тему у Брюсселі продовжив очільник МЗС України Дмитро Кулеба під час засідання Комітету міністрів закордонних справ країн ЄС. І за той час, поки у Кремлі Володимир Путін водив хороводи зі своїми членами РБіО та підписував укази про визнання “ДНР” і “ЛНР”, наш Дмитро Кулеба вже був у Вашингтоні. А зараз, рівно через годину у Нью-Йорку розпочнеться сасідання Ради безпеки ООН на вимогу України! Блискучe , як по нотах зіграна партія. Усім учасникам цього “оркестру” щиро вдячний!

peredplata