Оперативна група армії США прибула в країни Балтії.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Оперативна група піхотного батальйону армії США прибула в країни Балтії, Естонію, Латвію та Литву, щоб посилити присутність НАТО у східній частині Альянсу.
Десантники 173-ї повітряно-десантної бригади залишили свою базу у Віченці (Італія) і прибули до Латвії невдовзі після півночі 24 лютого, висадившись із транспортного літака в міжнародному аеропорту Рига. Після влаштування вони будуть тренуватися разом зі своїми союзниками по НАТО, щоб підтримувати готовність реагувати на всі надзвичайні ситуації. Загалом у Прибалтиці буде розміщено близько 800 військовослужбовців 173-ї повітряно-десантної бригади.
Їхнє прибуття є частиною більш широкої присутності американських військ у Європі у відповідь на вторгнення Росії в Україну.
Близько 20 вертольотів AH-64 Apache армії США, які входять до складу 12-ї бригади бойової авіації, вилетіли з армійського аеродрому Каттербах в Ансбаху, Німеччина, де вони постійно дислокуються. Перебуваючи в Латвії, вони братимуть участь у навчаннях Sabre Strike 2022 під проводом США, які проводяться в країнах Балтії.
Апачі приєднуються до приблизно 300 солдатів 173-ї повітряно-десантної бригади армії США, які прибули до міжнародного аеропорту Риги раніше того дня. Майор Скотт Кун, речник армії США в Європі та Африці, сказав, що “розгортання цих сил є свідченням нашої твердої та невпинної відданості нашим союзникам і партнерам по НАТО3.
Ще 12 додаткових апачів будуть відправлені з Греції до Польщі.

peredplata