З присуджених 200 годин громадських робіт буковинець відпрацював лише 68: тепер чоловіку загрожує тюрма

У травні цього року Хмельницький міський районний суд призначив заміну невідбутої частини покарання терміном 1 місяць 28 днів на 200 годин громадських робіт 55-річному жителю села Зарожани. Однак, чоловік не відпрацював їх, через що правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Про це інформує Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Під час досудового розслідування дізнавачі відділення поліції № 2 (м. Хотин) Дністровського районного відділу поліції з’ясували, що після призначення судом заміни невідбутої частини покарання у вигляді громадських робіт за вчинення крадіжки буковинець був ознайомлений із графіком та умовами роботи в одній із державних установ.

Проте із присуджених 200 годин чоловік відпрацював 68, після чого не з’являвся на роботу без поважних причин. Таким чином, невідбутий термін покарання у виді громадських робіт склав 132 години.

Дізнавачі поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури передали обвинувальний акт до суду для розгляду.

Правопорушнику інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 389 (Ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі) Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує до трьох років обмеження волі.

 

peredplata