На Афоні відтепер є келія ПЦУ

На Афоні відтепер є келія Святих Архангелів – Фалакрос, яку офіційно передано в богослужбове користування Православній Церкві України. Її передання схвалено Зборами Старців Святого Монастиря Пантократор. Про це повідомив священник ПЦУ Василь Рудніцький. “Наразі келія перебуває на стадії відновлення. Оскільки ця частина Афону є одним із найстаріших і найважливіших місць Святої Гори, роботи тут будуть …

На Афоні відтепер є келія Святих Архангелів – Фалакрос, яку офіційно передано в богослужбове користування Православній Церкві України. Її передання схвалено Зборами Старців Святого Монастиря Пантократор.

Про це повідомив священник ПЦУ Василь Рудніцький.

Наразі келія перебуває на стадії відновлення. Оскільки ця частина Афону є одним із найстаріших і найважливіших місць Святої Гори, роботи тут будуть виконуватися з необхідною ретельністю та належною документацією, як історичною так і археологічною.

Слід також відмітити, що у цій місцевості жила велика кількість аскетів, які прославилися великим благочестям. Тому ми щиро віримо, що за їхніми молитвами та під особистим Покровом Божої Матері у найближчому часі всі відновлювані роботи завершаться, і тут буде звучати щоденна молитва рідною українською мовою.

А сьогодні разом з настоятелем келії отцем Паїсієм та консулом України в Салоніках Олександром Сосонюком ми молимось тут за швидку перемогу України у війні з російським окупантом. Також наша молитва звучить і за всіх Українських Героїв, які загинули за нашу Державу – Україну”, – зазначив священник.

 

peredplata