На Буковині чоловік незаконно нарубав ялинок на 30 тисяч грн

Правоохоронці встановили, що буковинець незважаючи на вимоги чинного законодавства самовільно зрубав ялини в місцевих лісових угіддях. Своїми діями порушник завдав державі збитків майже на 30 тисяч гривень. 

Під час досудового розслідування співробітники відділення № 1 (смт Путила) Вижницького райвідділу поліції встановили, що на початку лютого поточного року 26-річний житель Путильської громади незаконно зрубав дерева породи «ялинка».

Поліцейські з’ясували, що чоловік перебуваючи на території угідь Путильського лісгоспу без жодних дозвільних документів, бензопилою здійснив порубку дерев хвойної породи. Вказані дерева не підлягали вирубці та заготівлі.

За результатами проведеної судово-економічної експертизи, порушник завдав лісовому господарству матеріальну шкоду у розмірі майже 30 тисяч гривень.

Слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, арешту на строк до 6 місяців, обмеження волі на строк до 3 років або позбавлення волі на той самий строк.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

peredplata