Вулиці, пов’язані з радянським минулим і росією, необхідно перейменувати

 

Керуючись Конституцією України та рядом Законів України, виконавчим комітетом Кіцманської міської ради було попередньо опрацьовано узагальнені пропозиції громадськості щодо перейменування вулиць та провулків населених пунктів Кіцманської громади.

На більшість вулиць є по кілька варіантів перейменувань, але, переважно, ці пропозиції подані не від мешканців цих вулиць. Підлягає обов’язковому перейменуванню і вулиця “9 травня” у Кіцмані. Проте є колективне звернення від мешканців цієї вулиці з проханням залишити назву “9 травня”. Але це робити заборонено законом.

Тому прохання до мешканців цієї та інших вулиці визначитися, яка нова назва вулиці їм підходить, і подати письмові пропозиції в міську раду. Якщо не перейменують вулиці в громаді, це зроблять вищі органи влади.

Збір даних триватиме до 27 листопада, а 29 листопада о 15.00 планується наступне засідання комісії з питань перейменування.

У Кіцмані необхідно перейменувати 11 вулиць та 4 провулки: 9 Травня, Л. Чайкіної, М. Горького, М. Кутузова, М. Лермонтова, О.Пушкіна, О. Суворова, Першотравнева, Тургенєва, Черняховського, Ю. Гагаріна; провулки: О. Пушкіна, О. Суворова, Першотравневий, Черняховського.

У селі Суховерхів — вулицю Мічуріна.

У селі Лашківка — вулиці: 40 років Перемоги, 8 Березня, М. Кутузова, М. Лермонтова, Ю. Гагаріна.

У селі Витилівка — вулиці К.Галкіна, Мічуріна.

У селі Шипинці — вулиці Боженка, Жовтнева, М.Горького, Некрасова, О. Суворова, С. Ковпака, Ю. Гагаріна; провулки М. Горького, О. Суворова, 2–й О. Суворова, К. Галкіна.

У селі Валява — вулиці Жовтнева, П.Чайковського, Ю.Гагаріна.

У селі Ошихліби — вулиці В.Чкалова, Мічуріна, О.Суворова, П.Чайковського, Ю.Гагаріна

У селі Іванківці – вулиця Ю.Гагаріна

https://kitsman.city/articles/326527/vulici-povyazani-z-radyanskim-minulim-i-rosiyeyu-neobhidno-perejmenuvati?fbclid=IwAR1o4gChGiuFenWtfVp_8u7eMDvsCwndHJI5KW77z-9o9NKj8cSnidmlw90#

peredplata