У Сенаті Конгресу США пройшло голосування щодо законопроекту про виділення допомоги Україні

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-У Сенаті Конгресу США пройшло ключове процедурне голосування щодо законопроекту про виділення допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню на $95 млрд. Його підтримали 16 республіканців, незважаючи на те, що екс-президент Дональд Трамп раніше зажадав від Сенату, щоб допомога іншим країнам надавалась лише у борг. І хоча Сенат рідко засідає у вихідні, а крім того, вчора відбувся Супербоул – фінал чемпіонату з американського футболу – засідання таки відбулось і це вселяє оптимізм.
Демократи та республіканці в Сенаті разом із Білим домом розробили законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю, партнерам в Індо-Тихоокеанському регіоні, а також про захист південного кордону США. Однак, документ не пройшов процедурне голосування. У зв’язку з цим, допомога союзникам зараз розглядається окремо від питання захисту американо-мексиканського кордону.
Очолюваний демократами Сенат проголосував 67 проти 27 на рідкісній недільній сесії, щоб усунути останню процедурну перешкоду у питанні допомоги іноземним державам.
Ухвалений Сенатом законопроект передано до контрольованої республіканцями Палати представників. І це буде найголовнішим етапом у подальшій долі цього багатостраждального документу.
Київ вважає ці гроші вирішальними, оскільки вони витрачаються на оборону проти вторгнення Росії в Україну. I $62 млрд, , слід сказати, це зовсім немала сума для підтримки України у її боротьбі з Росією.

peredplata