Висновки саміту ЄС щодо України!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
1. Згадуючи свої висновки від березня 2024 року, Європейська Рада знову заявляє про свою повну непохитну підтримку України, її народу та її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності в межах її міжнародно визнаних кордонів.
2. Європейська Рада рішуче засуджує триваючі повітряні та ракетні атаки Росії проти цивільного населення та цивільної та критичної інфраструктури України, включаючи нещодавні посилені напади на енергетичний сектор. Європейський Союз та його держави-члени активізують надання гуманітарної допомоги та допомоги з питань цивільного захисту, включаючи таке обладнання, як генератори та силові трансформатори.
3. Європейська Рада наголошує на необхідності терміново забезпечити протиповітряну оборону України та прискорити та інтенсифікувати доставку всієї необхідної військової допомоги, включаючи артилерійські боєприпаси та ракети. Він закликає Раду, зокрема на її майбутньому засіданні, та держави-члени забезпечити необхідні подальші дії. Європейська Рада вітає прогрес щодо пропозицій щодо спрямування надзвичайних надходжень від знерухомлених активів Росії на користь України та закликає до їх швидкого прийняття.
Військова підтримка надаватиметься з повною повагою до політики безпеки та оборони певних держав-членів та з урахуванням інтересів безпеки та оборони всіх держав-членів.

peredplata

Залишити відповідь