Іван Мунтян не є головою Чернівецької облради. Так сказав суд

Мунтяна відсторонили від посади голови Чернівецької облради ще на два місяці

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП та ще на два місяці продовжив відсторонення від займаної посади у зв’язку із притягненням до кримінальної відповідальності голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, який підозрюється в отриманні неправомірної вигоди за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу.

Про це повідомляє прес-служба ВАС, пише molbuk.ua

Зазначається, що термін відсторонення – до 29 вересня 2020 року.

Крім того, слідчий суддя ВАКС продовжив процесуальні обов’язки, покладені на голову Чернівецької обласної ради – прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватись від спілкування з другим підозрюваним у справі та визначеними в ухвалі свідками; здати на зберігання до Управління Державної міграційної служби у Чернівецькій області паспорти громадянина України для виїзду за кордон.

Строк дії обов’язків – 28 вересня 2020 року включно.

Як відомо, Івана Мунтяна підозрюють у отриманні неправомірної вигоди в розмірі 180 тис доларів від приватного підприємця Юрія Кушніра.

За версією слідства, у липні 2019 року голова облради висловив прохання Кушніру надати йому неправомірну вигоду у сумі 400 тис. доларів за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу “Брусниця”.

Суд обрав Мунтяну запобіжний захід у вигляді внесення застави розміром понад 10 мільйонів гривень.

peredplata

1 thought on “Іван Мунтян не є головою Чернівецької облради. Так сказав суд

Comments are closed.