Вірастюк став новим народним депутатом: відомі результати довиборів на Прикарпатті.

Відомі результати довиборів на Прикарпатті

В окрузі №87, що в Івано-Франківській області, 28 березня пройшли довибори до Верховної Ради. Результати оголосили на 8 добу після голосування.

Джерело:

ЦВК

Центральна виборча комісія підрахувала 100% протоколів на виборчому окрузі №87. За офіційними результатами голосування переміг кандидат від “Слуги народу” Вірастюк.

Результати довиборів на окрузі №87

Лідери голосування на Прикарпатті:

  • Василь Вірастюк – 31,25%;
  • Олександр Леонідович Шевченко – 29,69%;
  • Руслан Кошулинський – 28,86% голосів.

Інші кандидати здобули менше 10% голосів виборців.

Зауважимо, екзитполи прогнозували перемогу Шевченка. Тоді Вірастюк був лише на третьому місці у списку.

Водночас, рух “ЧЕСНО” повідомив, що близько 500 бюлетенів зникли. Згідно інформацією в протоколах від ДВК, це голоси за Шевченка. Крім того, результати виборів на 5 дільницях скасували. Там перемагав Шевченко.

Проблеми із підрахунком голосів: коротко

 
  • Протягом декількох діб Будинок культури в Надвірній, де засідає ОВК, оточувала поліція і натовп людей: серед них прихильники і Вірастюка, і Шевченка.
  • Спостерігачі руху ЧЕСНО, повідомляли, що у Надвірну приїхав десант зі “Слуг народу”. Нардеп Микола Тищенко, за їхніми словами, усіляко намагався зірвати підрахунок голосів та поводив себе, зловживаючи посадою.
  • 1 квітня будівлю, де засідає ОВК, під охорону взяла СБУ. Там пояснили: лише за останню добу правоохоронці отримали 4 повідомлення про замінування та 3 повідомлення про захоплення заручників. Усі вони виявилися неправдивими.

Хто боровся на Прикарпатті за місце у парламенті

Центральна виборча комісія зареєструвала 15 кандидатів у нардепи: Михайла Ноняка, Марусю Звіробій-Біленьку, Руслана Зозулю, Руслана Кошулинського, Юрія Юрченка, Василя Вірастюка, Юрія Голінея, Йосипа Резеша, Руслана Дереворіза, Марію Жолоб, Івана Макара, Сергія Сивачука, Олександра Леонідовича Шевченка та Олександра Петровича Шевченка.

Однак Маруся Звіробій згодом зняла свою кандидатуру на користь кандидата від ВО “Свобода” Руслана Кошулинського.

Вітаю» всіх з «переможцем» та новим «слугою». Вірастюка таки витягли за вуха і всаджують в крісло депутата. На одну зелену кнопку буде більше.
Вибочний округ 87 на Івано-Франківщині це мініатюра як знищувалась демократія в Україні. Це цілком відпрацьована і обкатана технологія, котру можна перенести на будь який новий виборчий процес. Про чесні вибори схоже можна забути.
Тепер факти:
– результат на 5 дільницях був скасований. Тобто у людей забрали їхні голоси і вибоче право.
– зникли близько 500 бюлетенів. Сталось це після так званого «перерахунку» під тиском «слуг народу». Всі 500 зниклих були за Шевченка.
– десант з 20 депутатів на чолі з Тищенком ще 30 березня прибув до Надвірної та «контролював процес» заважаючи журналістам та спостерігачам.
– ОВК кілька разів оточували правоохоронці в повній бойовій амуніції.
Тобто, це не вибори – це фарс. Це не підрахунок – це відверте знущання з виборчої системи і виборців. Це плювок в обличчя демократії і обкатка тут Білорусі-2 часів 90х.
Але тепер маємо «слугу». Ще одного.
Треба «подякувати» і виборцям, які здебільшого не прийшли на дільниці. І тим хто голосував за владно-олігархічних кандадатів. Але менше з тим, такого що відбувалось на окрузі не пам‘ятаю давно.
Але тепер маємо ще одного «слугу» що ходив по Лігах Сміху і Кварталах. З чим всіх і «вітаю».

peredplata