На хабарі 12 тисяч доларів США затримали головного лікаря обласного перинатального центру Дмитра Манчуленка.

На хабарі 12 тисяч доларів США затримали головного лікаря Чернівецького обласного перинатального центру Дмитра Манчуленка. Про це БукІнфо стало відомо з власних достовірних джерел у правоохоронних органах.

Подробиці – згодом…

 

Нагадаємо, у червні 2020 року Чернівецький апеляційний суд скасував рішення про призначення Дмитра Манчуленка генеральним директором погологового будинку №1 (нині — перинатального центру), оскільки після реорганізації медзакладу посада є конкурсною.

Раніше Шевченківський суд зобов’язав міську раду призначити Манчуленка гендиректором комунального некомерційного підприємства “Міський пологовий будинок №1” через переведення з посади головного лікаря, яку він обіймав до звільнення. Це рішення скасували в апеляційному суді за позовом міського голови Олексія Каспрука.

Водночас залишили в силі рішення про поновлення Манчуленка на посаді головного лікаря пологового.

Згідно з рішенням апеляційного суду, після реорганізації пологового будинку в некомерційне комунальне підприємство призначення на посаду гендиректора мало відбутись через конкурс.

Чи залишати на посаді Дмитра Манчуленка — вирішить обласна рада, адже на її баланс передали пологовий будинок №1. Зараз юридично це обласний перинатальний центр.

У липні 2019 року Чернівецький міський голова Олексій Каспрук звільнив Дмитра Манчуленка з посади. Він аргументував рішення тим, що установа змінила свій статус на некомерційне комунальне підприємство, а відтак керівника мають призначити за конкурсом.

10 лютого Шевченківський районний суд задовольнив позов колишнього головного лікаря пологового будинку №1 щодо поновлення на посаді. Міську раду зобов’язали виплатити Дмитру Манчуленку компенсацію за вимушені прогули.

Міська рада виконала рішення суду, втім подала апеляцію.

6 квітня 2020 року пологовий перейменували на Чернівецький обласний перинатальний центр. Депутати міської ради проголосували за вихід зі складу засновників медзакладу. Органом управління стала обласна рада.

https://bukinfo.com.ua/personaliji/na-habari-12-tysyach-dolariv-ssha-zatrymaly-golovnogo-likarya-oblasnogo-perynatalnogo-centru-dmytra-manchulenka

peredplata