Викрадення судді-хабарника

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Кишинева:
-Викрадення судді-хабарника і його нелегальне доправлення в Україну – правда, чи сюжет для телебойовика?
9 квітня посол України в Молдові Марко Шевченко був запрошений в МЗС Молдови “на килим”, де державний секретар Думітру Соколан вручив йому офіційну ноту для глави МЗС України Дмитрa Кулеби. У цій ноті Молдова просить зняти дипломатичний імунітет з військового аташе при посольстві України Сергія Сметанюка з метою залучення його до кримінального розслідування та притягнення до відповідальності. У ноті також міститься звернення про одержання дозволу на проведення обшуку і пошуку доказів в автомобілі посольства України, закріпленому за Сергієм Сметанюком. Правоохоронні органи Молдови підозрюють військового аташе Сергія Сметанюка у його причетності до викрадення і нелегального перевезення з Молдови в Україну скандальнозвісного корумпованого суддю-втікача Миколи Чауса.
Про це йдеться в записці посольства України в Молдові на ім’я міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.
Копію записки журналістам передав лідер політичної партії Молдови “Partidul Nostru” Ренато Вусатий. Він відмовився повідомити, хто передав йому цей конфіденційний документ, але зазначив, що джерело надійне.
Наміри звичайно праведні. Адже ж треба покарати суддю-хабарника. Але викрадати азилянта (прохача притулку) у дружній нам країні за допомогою дипломатів і під дипломатичним прикриттям з використанням автомобілів на дипломатичних номерах – це поза межами будь-якого здорового глузду і є жахлливим порушенням міжнародного права і прав людини.
У цей божевільний нонсенс не хочеться вірити. Ця скандальна історія більше нагадує сюжет телевізійного бойовика. На жаль, це реалії… сумні реалії нашого сьогодення. Адже і в перевезення контрабанди цигарок українськими дипломатами не хочеться вірити.
На зображенні може бути: просто неба, пам’ятник та текст «MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE ȘI INTEGRĂRII EUROPENE»
 
 
 
 
 
 
 

peredplata