\”Чесний університет\” ЧНУ пропонує ліквідувати звітування в деканатах та навчання по суботах

Викладачі кафедри історії та культури української мови філологічного факультету ЧНУ ім. Ю. Федьковича та колеги з інших кафедр, які їх підтримали, виступили з ініціативою створення об’єднання \”Чесний університет\”. Основними завданннями об’єднання називають порушення важливих проблем діяльності академічної спільноти та обмін думками усіх зацікавлених задля покращення іміджу університету.

Звернення ініціативної групи \”Чесний університет\” (ЧНУ ім.Ю.Федьковича):

Для запровадження справді європейських стандартів освіти, утвердження справедливості, захисту власної гідності, поглиблення взаємодовіри між працівниками університету, викладачами та студентами, відновлення таким чином великою мірою втраченого, на наш погляд, позитивного іміджу Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича:

1. Пропонуємо:

– ліквідувати принизливе (сподіваємося для обох сторін) інструктування та звітування в деканатах під час сесії;

– скасувати незаконні (не передбаченні навантаженням) післясесійні ректорські контрольні роботи, які не мають жодного методично-виховного сенсу, а фактично є \”школою\” формалізму, лицемірства та фальсифікування;

– відмовитися від уже систематичних (щорічних) \”оптимізацій\” навчального процесу шляхом роботи у суботи і скорочння семестру: економічний ефект є сумнівним, натомість зростає нервова напруженість у колективах, з’являються додаткові мотиви й підстави для різного типу маніпуляцій та зловживань;

– визнати безглуздою, аморальною, такою, що виховує циніків та бездумних виконавців-підлабузників, вимогу МОНУ про включення в усі магістерські роботи розділу з ОБЖД.

У разі ігнорування наших законних вимог залишаємо за собою право не виконувати названі та подібні до них ініціативи.

2. Просимо студентів сумлінним навчанням і порядною поведінкою підтримати нас, не принижувати себе і викладачів спробами задобрити чи віддячити.

3. Закликаємо батьків вірити дітям-студентам: останні події довели, що вони здатні взяти на себе відповідальність за долю Держави, а не лише за власне навчання, і не чинити тиску на працівників університету. Обіцяємо застосовувати апробований і доволі ефективний варіант самозахисту від нахабних та настирливих рідних і близьких: публічне оголошення в студентських аудиторіях імен тих, хто просить \”допомогти\”, \”посприяти\” тощо.

"Чесний університет" ЧНУ пропонує ліквідувати звітування в деканатах та навчання по суботах

peredplata