Влада Буковини запевняє, що підстав для подорожчання хліба немає

Влада Буковини запевняє, що підстав для подорожчання хліба немаєБуковинська влада не вбачає підстав для підвищення вартості хліба.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

\”24. 09. 2014 року на адресу Чернівецької обласної державної адміністрації надійшов лист від ПАТ \”Чернівецький хлібокомбінат\” щодо збільшення оптово-відпускної ціни на хліб \”Орільський\”. У свою чергу, Чернівецька облдержадміністрація 07. 10. 2014 року надала офіційну відповідь на нього.

За даними Державного комітету статистики України, станом на 19. 09. 2014 середня ціна на хліб пшеничний з борошна першого гатунку в області залишається однією з найвищих серед регіонів України. Упродовж 2014 року ПАТ \”Чернівецький хлібокомбінат\” 5 разів підвищувало ціну на хліб \”Орільський\”. У квітні цього року Антимонопольний комітет довів, що \”Чернівецький хлібокомбінат\” недобросовісно використовує власне монополістичне становище. Попри це, підприємство і надалі підвищує ціну на хліб, що неабияк хвилює обласну владу. Зрештою, зростання ціни на хліб, який користується найвищим споживчим попитом, призведе до загострення соціальної напруги в області, особливо серед соціально незахищених верств населення, вважає голова Чернівецької обласної державної адміністрації Роман Ванзуряк.

З огляду на це та з метою недопущення загострення соціальної напруги в регіоні, пропонуємо:

1. Не допустити підвищення з 06. 10. 2014 ціни на хліб \”Орільський\”.

2. Зменшити плановий рівень рентабельності виробництва хліба \”Орільський\” до 2%.

3. Вжити заходів щодо визначення резервів економії витрат, які безпосередньо не пов\’язані з процесом виробництва хліба.

Обласна державна адміністрація у свою чергу сприятитиме ПАТ \”Чернівецький хлібокомбінат\” в отриманні борошна з ПАТ \”Аграрний фонд\”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

Раніше повідомлялося, що найпопулярніший хліб Буковини \”Орільський\” подорожчав.

peredplata