Дитяча лікарня у Чернівцях

Дитяча лікарня у Чернівцях27 січня 2012 року у приміщенні конференц-залу міської дитячої клінічної лікарні, що на вул. Буковинській, 4 відбулась підсумкова медична рада за участю секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина та начальника управління охорони здоров’я міської ради Ігоря Незборецького.

Секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин зазначив, що медична галузь потребує особливої уваги. І хоч все відразу змінити не вдається, але конкретні кроки в цьому напрямку робляться, що значно покращить якість медичного обслуговування та дозволить проводити якісну діагностику та лікування хворих.
Як повідомив головний лікар медичної установи Сергій Сторожук, головним результатом роботи лікарні у 2011 році є виконання всіх планово-фінансових показників та 100% використання бюджетних коштів.
Всі показники моделей кінцевих результатів лікувально-діагностичної роботи виконані. План ліжко-днів – основний планово-фінансовий показник роботи стаціонару – виконаний на 106,2%. Середня тривалість перебування маленьких пацієнтів на лікарняному ліжку скоротилась до 9,2 дня проти контрольного показника 13,0. Скорочення тривалості лікування досягнуто за рахунок впровадження сучасних медичних технологій та високої кваліфікації медичного персоналу.
У рамках регіональної програми реформування в галузі охорони здоров’я проведено реорганізацію ліжкового фонду лікарні з метою приведення у відповідність до нормативних документів. Відкритий кабінет медичної статистики із оснащенням його комп’ютером та програмою «Медстат».
Отримана ліцензія на провадження роботи з наркотичними засобами. Проведена акредитація лабораторії. Підтверджений статус «Лікарні доброзичливої до дитини». Лікарня готова до акредитації після відкриття нового хірургічного корпусу. Продовжено впровадження нейрохірургічної допомоги дітям з вродженими вадами центральної нервової системи та з нейротравмою.
Враховуючи те, що проліковано 8087 дітей, загальна сума заощаджень, за рахунок скорочення тривалості перебування хворого на ліжку дорівнює сумі в розмірі 4 млн. 209 тис. грн. за рік, що складають 36,4% від фактичних видатків за звітний період або відповідає 81-му умовно розгорнутому ліжку в лікарні.
Скорочення тривалості перебування хворого на ліжку досягнуто шляхом інтенсифікації роботи: підвищенням рівня кваліфікації медперсоналу, впровадженням нових медичних технологій та покращанням матеріально-технічної бази.
Прооперовано 3011 дітей. Оперативна активність – 60,2%, що значно перевищує контрольний показник (54%). Лікарняна летальність склала 0,19% від чисельності пролікованих, що вдвічі нижче контрольного показника – 0,40%.
Віталій Михайлішин перевірив хід завершального етапу будівництва хірургічного корпусу міської дитячої клінічної лікарні.
Практично готові нові операційні зали та палати інтенсивної терапії розраховані на розгортання комплексної хірургічної допомоги дітям, в першу чергу – новонародженим. Адже неонатальній хірургії надається пріоритетне значення в рамках створення Обласного Перинатального Центру. Новозаведений п’ятиповерховий корпус на 150 ліжок містить сучасні технологічні рішення із оригінальною архітектурною формою, яка продовжує традиції ансамблю, збудованого сто років тому.

peredplata