Росія обманює Україну

Росія обманює УкраїнуРосія від газового контракту отримала мільярди прибутку, а Україна – зростання зовнішнього боргу і найвищі ціни на газ – Арсеній Яценюк в дискусії з Олексієм Кудріним

Від «братнього» газового контракту з Росією Україна отримала зростання зовнішнього державного боргу і найвищі ціни на газ. Про це заявив лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк на 8-м Українському ланчі в Давосі 27 січня, коментуючи під час панельної дискусії висловлювання міністра фінансів Росії Олексія Кудріна про те, що кожен отримав від газового контракту своє.

«Це правда, що кожен отримав своє: Росія – найприбутковіший контракт, а «Газпром» – 25 млрд доларів чистого прибутку в минулому році, де найбільша частка – українські гроші. А Україна отримала зростання зовнішнього боргу держави і найвищі ціни на газ. Середньорічна ціна газу для України становить 416 доларів за тисячу кубометрів, а на спотовому ринку він коштує трохи більш як 200 доларів за тисячу кубометрів», – підкреслив він.
На репліку Олексія Кудріна про те, що зростає товарообіг між двома країнами, Арсеній Яценюк сказав: «Це правда. Тільки він зростає за рахунок збільшення російського експорту в Україну, за рахунок збільшення ціни на газ для України».
Російський міністр сказав, що українська економіка починає розвиватися краще і поставив за приклад економіку Росії, зокрема сказав, що в РФ ВВП на душу населення в два рази вищий, ніж в Україні. У відповідь Арсеній Яценюк наголосив, що внутрішня ціна на газ в Україні в 6 разів вища, ніж у Російській Федерації.

peredplata