На Путильщині збирались лісівники

Нещодавно на базі ДП «Путильське лісове господарство» відбулася виїзна колегія Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства. Про це повідомляє прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Доповідаючи про підсумки сертифікації держлісфонду підприємств Чернівецького ОУЛМГ, заступник начальника облуправління Василь Дячінський зазначив, що у 2013 році працівниками групи SGS відповідно до програми лісової сертифікації QUALIFOR, яка акредитована Лісовою Наглядовою Радою на міжнародному рівні (FSC), проведено основні аудити на 4 лісогосподарських підприємствах Чернівецького ОУЛМГ: ДП «Берегометське ЛМГ», ДП «Путильське ЛГ», ДП «Хотинське ЛГ» та ДП «Сторожинецьке ЛГ». Така сертифікація є незалежною оцінкою діяльності лісогосподарських підприємств відповідно до міжнародних стандартів.

– Основні аудити пройшли успішно, невідповідностей, які перешкоджають отриманню сертифікату, не виявлено. Матеріали аудитів проходять процедуру погодження, яка потребує певного часу, – резюмував В. Дячінський.

Також у 2013 році проведено наглядовий аудит у ДП «Сокирянське ЛГ», яке уже має сертифікат вказаної групи.
У своїй доповіді начальник відділу лісового господарства, охорони і захисту лісу Чернівецького ОУЛМГ Володимир Пилип’юк відзначив, що у 2013 році завдяки проведенню необхідних дій суттєво зменшилася площа осередків хвороб лісу (майже на 20%). Підприємствами ЧОУЛМГ постійно ведеться боротьба із процесом всихання похідних ялинників.

– У результаті проведених санітарно-оздоровчих заходів площі всихаючих похідних насаджень ялини зменшують, – підсумував результати роботи у цьому напрямку В. Пилип’юк.
Загалом упродовж 2010-2013 рр. проведено заміну похідних ялинників лісовими насадженнями, які відповідають корінному типу лісу (дуб, ялиця, бук, модрина та інші), на площі понад 1700 га.

peredplata