З початку року податківці Буковини мобілізували до бюджету понад 2 822 млн. грн. платежів

У Головному управлінні ДФС Буковини підтвердили, що стратегічне завдання по виконанню бюджетних надходжень за 10 місяців перевиконано на 75,7 млн. грн. Своєю роботою протягом останніх місяців фахівці ДФС Буковини довели, що вміють не тільки ставити перед собою масштабні цілі, а й успішно їх реалізовувати.
Завдяки злагодженій і наполегливій роботі буковинських податківців та сумлінності самих платників краю, держава отримала значний фінансовий ресурс для виконання своїх функцій і забезпечення конституційних гарантій. В цілому, за 10 місяців нинішнього року до Зведеного бюджету надійшло 1 246 млн. грн. податків та понад 1576 млн. грн. внеску на загальнообов’язкове страхування. До Державного бюджету сплачено 444,2 млн. грн. Дохідну частину місцевих бюджетів з початку року поповнено на 801 млн. грн.
Податківці усвідомлюють, що не мають права зараз уповільнювати темп, ані на хвилину – наше сьогодення і завтрашній день цілком залежать від стану надходжень до бюджету. Оскільки, без ритмічного наповнення казни, не варто говорити про ефективну реалізацію державних та регіональних цільових програм, про задоволення першочергових потреб суспільства, а отже, – й про рівень життя соціуму в цілому.
Задля збільшення надходжень податків до бюджетів усіх рівнів у відомстві роблять все можливе – ефективно вживаються заходи по упередженню застосування схем мінімізації, ведеться безкомпромісна боротьба з «тіньовиками» та виплатою заробітної плати в «конвертах».
Начальник Головного управління ДФС у Чернівецькій області Михайло Сеничак, коментуючи динаміку показників мобілізації коштів до бюджету з початку нинішнього року підкреслив: «Вектор спрямування наших зусиль єдиний – забезпечити максимально ефективне надходження коштів до держбюджету. Досягнення стратегічних цілей не є якоюсь абстрактною задачею і цілком залежить від щоденної кропіткої роботи фахівців. Завдяки прогресивній наполегливості нам вдалося за червень-жовтень нинішнього року суттєво покращати мобілізацію податків до казни порівняно з січнем – травнем цього ж року. За два рівнозначні періоди які порівнюються – 5 місяців – в останньому до державного бюджету надійшло на 10 млн. грн. більше, а до місцевих бюджетів аж на 57 млн. грн.»
Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata