Прокуратура Буковини перевіряє діяльність соціальних служб

Органи прокуратури Чернівецької області розпочали перевірки в діяльності органів соціального захисту населення щодо забезпечення державної політики у сфері соціального захисту інвалідів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Перевірки засвідчили, що значний обсяг проблем життєдіяльності цієї категорії громадян залишається невирішеним. До прикладу, у 2013 році санаторно-курортними путівками забезпечено лише 543 особи, що складає 14% від потреби, є проблеми в забезпеченні інвалідними візками тощо.

Подекуди, за наявності технічних можливостей, не створено належні умови для доступу людей з інвалідністю до об’єктів соціальної інфраструктури, приміщень державних органів, громадського транспорту. Не повною мірою виконується законодавство щодо забезпечення інвалідів автотранспортом, а також здійснення компенсаційних виплат на транспортне обслуговування.

Через відсутність належного контролю з боку органів соціального захисту населення за діяльністю семи будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, геріатричних пансіонатів, є порушення при зарахуванні осіб до цих закладів, надходженні коштів на їх рахунки, забезпечення цілодобовим медичним обслуговуванням, засобами реабілітації тощо.

На усунення виявлених порушень прокурорами внесено 14 подань.

peredplata