Чернівецький СІЗО перевірила прокуратура області

30 січня 2015 року до Чернівецького слідчого ізолятора з робочим візитом завітав начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях прокуратури Чернівецької області Сирбу Аурел Васильович та прокурор цього відділу Балакін Віталій Миколайович.

У супроводі заступника начальника відділу ДПтС України в Чернівецькій області підполковника внутрішньої служби Богдана Громика та начальника Чернівецького СІЗО підполковника внутрішньої служби Петра Лисака Аурел Васильович здійснив обхід слідчого ізолятора та особисто поспілкувався із засудженими та ув`язненими. Про це повідомила прес-служба відділу ДПтС України в Чернівецькій області.

У ході перевірки особлива увага приділялась питанням законності поміщення взятих під варту осіб, додержання строків їх тримання в СІЗО, своєчасності етапування засуджених зі слідчого ізолятора до виправних колоній при набранні вироком законної сили, додержання вимог режиму різними категоріями ув’язнених, їх матеріально-побутового забезпечення і медичного обслуговування та вирішення адміністрацією СІЗО заяв і скарг в разі їх надходження. Також під час візиту гості оглянули харчоблок та приміщення, у якому проживають засуджені, які залишені для господарського обслуговування слідчого ізолятора.

Наприкінці обходу гості завітали до церкви великомучениці Анастасії Узорешительниці, яка розташована на території Чернівецького слідчого ізолятора.

В цілому роботу адміністрації Чернівецького слідчого ізолятора щодо забезпечення умов тримання ув’язнених осіб в установі визнано задовільною.

peredplata