Чернівецький центр зайнятості змінює підходи в роботі з клієнтами

Чернівецький центр зайнятості змінює підходи в роботі з клієнтамиЗ метою підвищення ефективності надання соціальних послуг клієнтам служби зайнятості, оперативного задоволення попиту на робочу силу Кіцманський та Новоселицький районний центр зайнятості визначені пілотними з дослідної апробації Регламенту роботи центрів зайнятості. Державною службою зайнятості розпочато в усіх регіонах дослідну апробацію антикризового Регламенту роботи центів зайнятості щодо задоволення потреб клієнтів (алгоритму дій та виконання функцій), яка триватиме до 1 березня поточного року.

Основне завдання цього пілотного проекту – забезпечення оперативного та якісного підбору персоналу на замовлення роботодавців, задоволення потреб клієнтів щодо їх зайнятості та розвитку професійної кар’єри, повноцінне виконання функцій центрів зайнятості в умовах скорочення персоналу, ефективне використання Інтернет-порталу служби зайнятості www.trud.gov.ua

За новими підходами, які подані в Регламенті, підвищується роль та відповідальність керівника базового центру зайнятості в управлінні персоналом та контролі якості.

Універсалізація функцій та володіння розширеними знаннями щодо основних вимог роботодавців до претендентів на роботу дасть можливість скоротити тривалість підбору працівників та пришвидшити повернення безробітних до зайнятості. В рамках реалізації положень Регламенту будуть використані нові механізми організації роботи базових центрів зайнятості з роботодавцями та оптимізовані стандарти надання послуг клієнтам служби зайнятості.

Відділ організаційної та інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості

peredplata