У Чернівцях вже задекларували більше 6-ти млн. грн.

З початку нового року стартувала кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2015 році.
Як повідомила начальник відділу адміністрування доходів і зборів самозайнятих осіб ДПІ у м. Чернівцях Оксана Крамар станом на 28 січня вже 153 мешканці обласного центру задекларували свої доходи. Загальна сума задекларованих доходів складає 6097,15 тис. грн.
Найбільша кількість декларантів – заявили про своє право на податкову знижку – 92 чернівчанина, які повернуть із бюджету 151,55 тис. грн. податку на доходи фізосіб. У перший місяць кампанії декларування податкові зобов’язання задекларував 61 мешканець Чернівців.
Посадовець нагадала, що обов’язкове подання декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2015 році, передбачено для тих громадян, які отримували доходи, що підлягають оподаткуванню від осіб, які не є податковими агентами, а саме:
– доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна;
– дохід від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм);
– інвестиційний прибуток;
– вартість успадкованого чи отриманого у дарунок майна;
– іноземні доходи.
Також, обов’язкове подання декларації у разі отримання громадянином доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород від двох і більше податкових агентів.
Звертаємо увагу, що фіскальна служба володіє інформацією про громадян, які зобов’язані подати декларацію. Податковим кодексом України передбачено можливість визначення суми податкового зобов’язання за результатами проведення контрольно-перевірочних заходів.
Тому, закликаємо чернівчан не нехтувати своїм обов’язком щодо декларування доходів, отриманих у 2015 році, та до 1 травня 2016 подати декларацію про майновий стан і доходи.
Для спрощення процедури подання декларації, в органах ДФС функціонує сервіс \”Декларування oн-лайн\”, який міститься на веб-порталі Державної фіскальної служби. Завдяки сервісу, в системі реального часу, можна заповнити декларацію про майновий стан і доходи та додатки до неї.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata