Як відзвітувати про використання розрахункових книжок

Чернівецька ОДПІ звертає увагу, що Мінфін, наказом від 21 січня 2016 року № 13, затвердив Порядок надання звітності, пов’язаної з використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок).
Цей Порядок розповсюджується на звітність, пов’язану з використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) при здійсненні розрахунків в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, крім розрахунків при здійсненні операцій купівлі-продажу іноземної валюти.
Звітність, пов’язана з використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), подається суб’єктом господарювання за формою № ЗВР-1, затвердженій наказом Мінфіну від 21 січня 2016 року № 13. Звітність подається згідно всіх книг обліку розрахункових операцій, які зареєстровані на господарську одиницю, які ведуться разом з розрахунковими книжками у випадках, визначених Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».
Звітність, пов’язана з використанням розрахункових квитанцій, подається у складі звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (форма № ЗВР-1) та довідки про використаних розрахункових книжках.
Звітність подається в орган ДФС за місцем реєстрації розрахункових книжок в терміни, визначені чинним законодавством. При наданні звітності одночасно надавати книги обліку розрахункових операцій або розрахункові книжки не потрібно.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata