Бурбак: Те, що митникам сьогодні підкинули гранати до осель, є наслідком неналежної реакції правоохоронців на перекриття «Порубного»

Бурбак: Те, що митникам сьогодні підкинули гранати до осель, є наслідком неналежної реакції правоохоронців на перекриття «Порубного»Народний депутат України Максим Бурбак заявив, що відповідальність за підкинуті гранати двом митникам в Глибоцькому районі лежить безпосередньо на правоохоронних органах. Це є наслідком їхньої бездіяльності під час перекриття міжнародного пункту пропуску «Порубне» провокаторами. Про це нардеп розповів сьогодні, 12 лютого, на прес-конференції.

«А тепер давайте подивимося, що сталося після того, як перекривали рух біля «Порубного». Хтось намагався зробити міжнаціональне збурення. Слава богу, вистачило розуму і нічого не сталося. Жодних фактів національних утисків я не бачив. Ми вже не одне століття живемо спільно. І не дамо політиканчикам й інтриганам збурити суспільство і уникнути судового покарання. Я неодноразово заявляв, що правоохоронні органи не спрацювали на належному рівні. Це їхня відповідальність. І, до речі, сьогодні в Глибоцькому районі двом митникам поклали гранати біля осель із записками. А це вже пряма відповідальність правоохоронних органів, як вони реагували на ті порушення і які є наслідки. З цим треба боротися. У нас все ж таки є закон, якого треба дотримуватися і який треба виконувати», – повідомив Максим Бурбак.

Також народний обранець прокоментував так звану «румунську кризу» в Чернівецькій області та офіційно заявив, що немає іншого громадянства, окрім українського.

«Я вважаю, що кризи не існує. Але все ж таки це є морально-етична відповідальність посадовців, держслужбовців, які мають подвійне громадянство. Вихід бачу дуже простий. Вчора члени ГО «Майдан» завітали до румунського консульства, а я зроблю трохи по-іншому. Я відкрито й публічно заявляю, що в мене є єдине громадянство України і я цим пишаюся. Хай так зробить кожен чиновник, депутат, які також є держслужбовцями чернівецьких обласної та міської рад. І досить цю тему збурювати в суспільстві\”, – зазначив нардеп.

Нагадаємо, невідомі підклали гранати біля житла двох буковинських митників. Салагор каже, що контрабандисти оголосили війну чернівецькій митниці під прикриттям високопосадовця обласної ради

БукІнфо (с)
Фото – Максим Козменко

peredplata