Чернівці посіли 2-ге місце серед 37 українських міст

За національним Індексом прозорості місцевих бюджетівЧернівці посіли 2-ге місце серед 37 українських міст.

 

 

19 лютого у Чернівцях відбувся круглий стіл “Індекс прозорості місцевих бюджетів-2018: Чернівці”, під час якого були представлені та обговорені результати вимірювання рівня прозорості бюджетного процесу міста Чернівців.

 

Вимірювання здійснювалось експертами Товариства «Український Народний Дім в Чернівцях»  в рамках національної кампанії Громадського Партнерства “За прозорі місцеві бюджети!” за унікальною Методологією оцінки прозорості місцевих бюджетів, яка включає 139 критеріїв і надає можливість комплексно оцінити рівень бюджетної прозорості будь якого міста. 

 

Кампанією вимірвання було охоплено 37 українських міст — всі міста-обласні центри, м. Київ та низка міст-районних центрів. За її результатами сформовано національний рейтинг “Індекс прозорості місцевих бюджетів — 2018” та рекомендації з підвищення рівня прозорості бюджетного процесу у відповідних містах.

 

За результатами вимірювання Чернівці посіли друге місце серед міст (перше серед міст обласних центрів) та перемогли у номінації «Відкритість бюджетної інформації». Чернівці отримали індекс 65, що відповідає високому рівню прозорості місцевого бюджету.

 

Серед пропозицій, які підготовлені експертами:  – розробка і поширення «Бюджет для громадян», доповнити інформацію на сайті «Фінанси міста», створити робочу групу з розробки проекту бюджету, використовувати он-лайн інструменти консультування з бюджетних питань, впроваджувати машиночитанний формат оприлюднення бюджетних даних тощо

 

З детальними результатами оцінювання та Методологією  оцінки прозорості місцевих бюджетів можна ознайомитись на сайті https://tlb.in.ua/

 

 

Довідково:

 

Національна кампанія “Індекс прозорості місцевих бюджетів — 2018” здійснюється Громадським Партнерством “За прозорі місцеві бюджети!” в рамках проекту “Підвищення прозорості бюджетного процесу на локальному рівні” за підтримки Міжнародного Фонду “Відродження”

Детальна інформація про партнерство «За прозорі місцеві бюджети!» за посиланням: www.probudget.org.ua

peredplata