Олексій Коломієць може сісти за ґрати на 3 роки

Олексій Коломієць може сісти за ґрати на 3 роки Про це заявив на сьогоднішній прес-конференції прокурор Чернівецької області Павло Павлюк, відповідаючи на запитання журналістів про кримінальні провадження, розпочаті стосовно так званих «євромайданівських» подій та, зокрема, подій навколо міської ради, що мали місце 2-го грудня 2013 року. — На даний час встановлено одну людину, що закликала до блокування міської ради, підбурювала до цих дій, – сказав прокурор. – Особа скористалася загальним настроєм і відбулося блокування… Депутати не могли покинути міську раду. Особи, які це робили, знали, що за це наступає кримінальна відповідальність. Блокування людей не може бути мирним.
Ця особа – Олексій Коломієць. Він — не депутат, а громадський діяч. Є докази, що підтверджують його вину.
Стосовно ж відкликання окремих підписів зі звернення депутатів з приводу блокування міської ради до прокуратури, прокурор зазначив, що для кваліфікації цього злочину наявність чи відсутність підписів не обов’язкова. Це – блокування державної установи. Депутати, мовляв, не діти, щоб не бачити та не розуміти, що підписують.
Нашумілий же так званий закон про амністію, за словами Павла Павлюка, «суперечить нормам процесуального права, в нього треба вносити зміни. Його на даний час застосовувати не можна».
Затримувати Олексія Коломійця не будуть, оскільки злочин (відповідно до ст.341 КК України «Захоплення будівель чи споруд…», що «…забезпечують діяльність органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об\’єднань громадян, з метою незаконного користування ними або перешкоджання нормальній роботі підприємств, установ, організацій» карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк) не є тяжким. Максимальна міра покарання – позбавлення волі терміном до 3-х років…

peredplata